Fiskestænger

Det betyder, hvad jeg mener med hensyn til magt, vægt og handling samt de materialetyper, der går ud på at lave en god fiskestang til bas. Det vil give dig en bedre forståelse af de forskellige typer fiskestænger og de forskellige typer og størrelser af fisk. Denne vejledning dækker specifikt spinfiskeri, der bruger en kombination af levende agn, spinnere og andre typer fiskeredskaber til at tiltrække fisken. En spindestang eller agnstøbestang er designet til at støbe en lokkemad eller lokker, og en fluestang bruger en kunstig fluestøbe. Den udvider lystfiskerens rækkevidde og gearing til at kaste lokke og lokkemad og absorberer fiskets chok, når den rammer.

 
En rulle, der er for let til din stang, får dine stænger til at føle tip – tunge, og hvis du fisker i nogen længere tid, vil dine håndled trætte ud og prøve at holde stangen ude og forårsage tab af balance. Bøjning af stangen, når man kæmper med fisk, gør det ikke kun muligt for fiskeren at holde linjen i spænding, det vil også give dem mulighed for at fange fiskene og holde dem fra konstant pres, der vil udtømme dem.

 

Moderne fiskestænger

Det kan også bruges ved hjælp af moderne fiskestænger for at gøre det lettere at bekæmpe storvildsfisk såvel som til fiskeri i vandet. Længde giver dig mulighed for at få levende agn og skeer på steder, hvor du kan nå dem uden hjul eller stænger, og det gør det muligt at få dem på steder som bunden af ​​vandet eller skjult i dybet af en creek eller flod. En del af den bedre lystfisker er evnen til at placere din lokkemad nøjagtigt, hvor den hører hjemme, og en god linje vil helt sikkert hjælpe dig. Når du imidlertid søger at finde den bedste basstang til dine penge, skal du være jordet og tænke over, hvad din stang virkelig har brug for, og hvilke fisk du skal fange for at fange fisken.
Inden du går ind i butikken for at købe din fiskestang, skal du beslutte, hvor ofte du planlægger at fiske, og hvor ofte du skal gøre det. Vær opmærksom på, hvilke sektioner af vand du befinder dig i, og hvilken sektion af vandet, du befinder dig i, er begrænset fangst og frigivelse.

Ørred fanget på fluestang
Ørred fanget på fluestang

 

Uanset om du har den rigtige lokkemad, et godt sæt lokke eller en kombination af begge, afhængigt af de målrettede fisk, fiskeribetingelser og budget, skal du vælge klogt. Der er en række forskellige typer fiskestænger, der findes på markedet i dag, herunder de populære stænger og hjultyper såvel som de mest populære fiskemure. Fiskestænger med ferskvand varierer i størrelse og form afhængigt af hvor du fisker, hvilken type fisk du fisker og størrelsen på den fangst du prøver at fange. Det er lettere at beslutte den rigtige længde til basstangen end at arbejde på nogen anden faktor, men ligesom alt andet afhænger det af, hvordan du fisker.
En anden faktor, man skal huske på, er det faktum, at nogle bas kræver en stærk kraftstang ved hjælp af tunge linjer, f.eks. Walleye, hvor det er vanskeligt at se let linje, eller crappie ved hjælp af en let kraftstænger, og bas i ukrudtsbeklædning, hvor sværere at se der bruges lette linjer. På den anden side vil det være frustrerende at prøve at lave lokke, topvand og stik til en meget stiv stang. Du bliver nødt til at involvere hele din krop for at lave endnu moderat lange kast.

De opfører sig som et lavt gearforhold på grund af størrelsen på deres spole, hvilket gør dem ideelle til fiskemure, der kræver hurtig indhentning. De nye fluespoler inkluderer et træk af en disktype, der gør det muligt for lystfiskere at skifte rækkevidde ved hjælp af en kombination af stang og hjul til at kontrollere storvildsfisk til kraftige løb.
Fiskestænger og hjul har gjort store fremskridt i de senere år, da nye materialer er blevet udviklet til stangkonstruktion, hvilket gør dem mere holdbare og behagelige for lystfiskere. Fiskestænger har udviklet sig fra stængerne, der blev brugt i de tidlige dage, der blev brugt til fast fiskelinje til stænger ved hjælp af stål og fiberglas til anvendelse af stænger med en række forskellige materialer, såsom aluminium, aluminiumslegering, grafit og endda glas.

I løbet af de sidste 30 år har de fleste producenter udviklet generelt lange og stærkt byggede stænger, der sælges som trollingstænger og er generelt rettet mod de små til mellemstore fisk, såsom bas, ørred, laks og ørreder. Da Great Lakes-sportsgrene i særdeleshed er blevet mere populær med hvert år, der går, og da Great Lake-sportsfiskeri generelt (bemærk, at en god støbning og spindestang er helt passende til trolling), har stangproducenter fortsat med at udvide fiskeriområdet stænger, der er tilgængelige til fiskeri med trollingstænger, både med hensyn til størrelse og vægt.

Derfor bør fiskere, der ønsker at blive attraktive lystfiskere, overvåges for at lære de grundlæggende teknikker til fiskeri og ikke kun for at mestre brugen af ​​støbningsredskaber. Hvis du overvejer fluefiskeri, anbefales det stærkt, at du søger professionel vejledning ved at besøge en fluebutik for at vælge en stang, hjul, flyve og lokke og modtage undervisning i støbning