Fisketur på kysten

Tag på en familie fisketur på kysten

Hvad er mere ”Ta’ fri” end at tage ud at fiske? Ikke meget, mener vi. Tager man en tur ud at fiske, kan man virkelig få luftet tankerne og få lidt fri fra en travl hverdag.

Fisketur på kysten
Fisketur på kysten

Grunden til at kysten er det oplagte fiskemål, er at mange danskere har relativt kort til en kystlinje, og her er der altid spændende fisk at fange.

Danmark har rigtig mange kilometer kystlinje, så der er altid en kyst der kan bruges til en fisketur.

Kysten er især populær for mange familie fisketure omkring hornfiskesæsonen, der er på sit bedste omkring start maj. Sæsonen svinger lidt, da hornfisken gerne følger varme graderne – men denne artikel fra April fra politiken melder om Hornfiske sæsonens start omkring 20 april, og det er nok ikke meget ved siden af.

Du kan samtidig få en masse gode info, om hvordan du fanger hornfisken i denne artikel, ellers kan du også læse vore råd herunder.

Først og fremmest skal du finde en god kyst strækning, hvor du vil forsøge at fange hornfisken. Det er en god ide at finde en strand hvor der hurtigt bliver dybt, på den måde er der ikke så langt ud til fiskene. Det kan være en rigtig stor hjælp at skaffe et par gode neopren waders, når i skal ud at fiske hornfisk. Da det giver meget bedre mulighed for at komme tættere på fisken, og giver mange flere fisk på krogen.

Først og fremmest skal der bruges en fiskestang. En god fiskestang med en lang kastelængde, er her at foretrække da du dermed får fisket mere vand omkring fiskene. Her skal der bruges en spinnestang med et fastspolehjul som fiskehjul, da der skal kastes og spinnes meget på hjulet.

Af endegrej kan der bruges lidt forskelligt. De fleste bruger nogle aflange blink, nogle gange med en ekstra krog bundet efter, da det giver flere fisk. Der kan også mede fiskes efter hornfisk, hvilket er en fordel for mange mindre børn, da der her ikke skal kastes så meget.

Her køber man gerne et bobleflåd af en art, og fisker gerne med sild på en krog under flådet, man kan også bruge stykker af de hornfisk man allerede har fanget, da fisken er kannibal og gerne tager et stykke af sammeart fisket under flådet.

 

Hornfiskesæsonen er ikke langt væk, hvor strandene bliver fyldt med håbefulde lystfiskere – imens kan man jo tage på jagt efter en blank havørred.

I skal i al fald have knæk og bræk fra os!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>